Glumica Jelena Stupljanin ove nedelje gostovala je na Nova.rs u podcastu Snaga uma. Kako je sama ovih dana istakla na svom Instagram profilu, ovo je bio jedan od najotvorenijih razgovora koje je u medijima imala, a da nije zažalila. Tema epizode je bila usmerena ka vrednovanju sopstvenog rada i sopstvene vrednosti, od čega kasnije zavisi i to kako vrednujemo (ili ne) druge, ali i do koje mere zaista poštujemo sopstvenu zemlju, koju ovih dana dajemo na raspolaganje stranim korporacijama za kopanje i eksploatisanje.

U jednom delu razgovora, Jelena Stupljanin je istakla da nam se skromnost, od malih nogu, često nameće kao pogrešna postavka, kao pozicija u kojoj dopuštamo drugima da nas gaze, što posle dovodi do različitih frustracija, ali i gneva.

POGLEDAJTE JOŠ

„Gnev me zanima kao tema. I glumački me zanima odakle dolazi i zašto je kod nas nešto što tako dugo postoji u našem društvu. Tu možemo da se nadovežemo na tu neispunjenost, koja je ovde kod većine ljudi realna, jer im nije priznato to što rade tako što njihov rad nije vrednovan adekvatno. Stalno smo držani u tom loncu nepriznanja, te je onda i logično da se osećaš neispunjeno. Onda se javlja i gnev, koji je kod raznoraznih grupacija veštački izazvan, to su oni koji glume gnev koji nije realan. To su bukvalno grupacije koje glume bes“, rekla je Jelena Stupljanin.

Na pitanje da li tu misli na takozvane desno orijentisane grupacije koje izražavaju bes u odbrani „porodičnih vrednosti“, Stupljanin je rekla da se ne bi fokusirala samo na njih, ne zato što toga tu nema, nego zato što je reč o široj pojavi. „To je nešto što je veštački napravljeno. Bukvalno imate ljude koji glume bes. To nije stvarna, iskrena emocija. To je odglumljena emocija, zato što se to traži. Iz vrha zemlje se traži da budemo ljuti jedni na druge. Pa se onda zapitaš kako možda stvarno treba da budeš ljut na ovoga, iako inače ne bi bio. Ne bi bio ljut da to nije odglumljeno, radio bi svoje stvari i gledao svoja posla. Ovako se nameće cirkus.

To je baš predstava, jako dobro izrežirana, ali predstava. Jako je teško ostati normalan u tim zadatim okolnostima, jer se mnogo i para i vremena troši na to da ta predstava bude održiva“, objasnila je Jelena Stupljanin u razgovoru sa Miljanom Nešković, u novoj epizodi podcasta Snaga uma.

BONUS VIDEO: Jelena Stupljanin: Srbija je u večnom pubertetu, sa stalnim ispadima besa

Naše podcaste možete slušati i na platformama gugl podcastapple podcastsoundcloud, spotifystitchercastboxdeezer i podcast.rs.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Tagovi

Komentari

Svi komentari (1)