Gorica Popović: Srećna kao deo „čete ludih baba“

Podeli:

Legendarna srpska glumica Gorica Popović u novoj epizodi podcasta „Snaga uma“ govori o načinu na koji ona nije dozvolila sebi da se s godinama „učauri“, ali i o kulturi ponašanja prema takozvanim "starijim ljudima" koja vlada u našem društvu.

Da li pravo na život, avanture, greške, ljubavi i pogrešna skretanja imaju rok trajanja, koji ističe odlaskom u penziju? Da li i takozvani „stariji sugrađani“, koje mnogi često nazivaju „bakama i dekama“ imaju pravo i na život koji nije samo usmeren decu/unuke/kućne ljubimce? Ovo su neka od pitanja koja su obeležila razgovor sa Goricom Popović koja je blago rečeno idealna sagovornica za ovu temu.

Pored toga što nikad nije dozvoljavala da joj krštenica određuje šta bi trebalo, a šta ne, temu „ejdžizma“ je obrađivala i u glumačkim ostvarenjima. U seriji „Kaljave gume“ i predstavi „Moja ti“ Gorica Popović se bavila različitim problemima sa kojima se susreće njena generacija onda kad reši da živi, na način koji možda nije u skladu sa zamislima dece, unuka ili okoline.

Naše podcaste možete slušati i na platformama Google podcast, apple podcast, soundcloud, spotify, stitcher, castbox i deezer.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar