Nova epizoda podkasta Snaga uma donosi razgovor sa modnom kreatorkom Vericom Rakočević. Pored impresivne višedecenijske karijere, modnih revija u svetskim modnim metropolama i nedavnog velikog uspeha kolekcije inspirisane Simon de Bovoar, najveći uspeh Verice Rakočević se definitivno ogleda u njenom odnosu prema životu, radosti i radoznalosti.

Verica Rakočević je žena koja 74 godine živi po svom, greši po svom, pobeđuje po svom, ali se zato i raduje po svom što je neprocenjivo, ali i te kako ima cenu. Cena života po sopstvenim pravilima ogleda se u svim privilegijama koje nude oni koji žele da život živimo po njihovom, a kojih se moramo odreći da se ne bismo odrekli sebe. Baš ta cena i ta neprocenjivost tema su nove epizode u kojoj je modna kreatorka bez ustezanja govorila o svemu što je naučila o licemerju, mentalnoj podmitljivosti, životnoj uljuljkanosti, svom odnosu prema mladosti i starenju, ali i objasnila suštinu kreativnosti, autentičnosti i večnog učenja, koje je i dan danas pokreće, puni životnom energijom i čini radoznalom.

„Nekako sam polazila od sebe. Jako sam verovala ljudima. Bila sam otvorena toliko da maltene nikad nisam pazila šta pričam. Mislila sam da ono što pričam iskreno neće niko protumačiti drugačije. Verovala sam da ne može neko, kome je u interesu da slika o meni bude iskrivljena kod, recimo, moje komšinice, moje poverenje zloupotrebiti tako da svoje frustracije prebaci meni i da me predstavi kao hologram u drugačijem svetlu. Ali velika razočaranja nisu loša. Ona vam nekako osvetle put. Jeste to možda neko vreme patnje, ali vam osvetle put toliko dobro da na sledećoj stazi prepoznate ono što ne bi trebalo uraditi“, objasnila je Verica Rakočević u razgovoru sa Miljanom Nešković u novoj epizodi podkasta Snaga uma, koju preporučujemo za ovaj ponedeljak.

BONUS VIDEO: Podcast „Snaga uma“ – gost Ratko Božović

Komentari

Svi komentari (0)