Podeli

Gost 149. izdanja Dobar, loš, zao je odgovorni urednik nedeljnika Vreme Filip Švarm. On smatra da je dobro što su Velja Nevolja i njegova ekipa sklonjeni sa ulica, ali da je potpuno neprimereno porediti ga sa Dušanom Spasojevićem i njegovu ekipu sa zemunskim klanom.

Švarm, takođe, ističe da je potpuno neprihvatljiva zloupotreba poređenja ove situacije sa onom u kojoj je 2003. godine ubijen Zoran Đinđić.

“Nije ovo prvi put Vučić fingira atentat na sebe. Mi ne znamo da li je to istina ili ne, ali zemlja koja ima iskustva od 12. marta ne bi smela da se igra sa ovim stvarima. Sećamo se svi priče o oružju koje je pronađeno u blizini roditeljske kuće Aleksandra Vučića u Jajincima. Nikada ta priča nije rasvetljena do kraja iako se i tada pričalo o planiranom atentatu”, kaže Švarm.

Pored priče o hapšenju Velje Nevelje, DLZ analizira i prvih 100 dana Vlade Srbije kroz lik i delo samokritičnog raba Vučićevog – Tomislava Momirovića. Ekipa je pokazala veliko razumevanje za sirote male Telekomčiće, Čaletovu frizura koja ne prestaje da fascinira, i postavlja pitanje kakve to predsednik Srbije ima prijatelje u svetu. Na kraju emisije, obavezno poslušati pesmu u čast srpskog ministra policije. Da, i to je moguće.

DLZ, premijerno, od 20 sati na portalu Nova.rs i od 23 sata na Televiziji Nova S, a reprizno u četvrtak u terminu za školski program od 10,30, odnosno subotom od 23.

Naše podcaste možete slušati i na platformama Google podcast, apple podcast, soundcloud, spotify, stitcher, castbox i deezer.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar