Podeli
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

U novoj epizodi podcasta Snaga uma, koja se premijerno emituje na portalu Nova.rs u 16h gost je Dragan Đilas, političar i preduzetnik, koji je u razgovoru sa Miljanom Nešković govorio o poslovnim i životnim lekcijama koje su njega vodile na putu izgradnje biznis imperije.

“Nakon što sam se vratio iz Londona gde sam radio kao perač prozora da bih zaradio neke pare u to vreme, ovde su se mnogi šalili na moj račun. Ja sam i tad znao da ću ja u životu nešto napraviti, a da oni neće, jer nemaju dobar odnos prema poslu. Nikad me nije bilo sramota da radim bilo koji pošten posao, pod uslovom da sam adekvatno plaćen”, prisetio se Đilas svojih poslovnih početaka.

Pročitajte još:

“Kada biram ljude sa kojima ću sarađivati, tražim prvo one koji nemaju problem ni da mi se suprotstave, izbegavam one koji su navikli da podilaze. Uvek gledam da se okružim ljudima koji znaju nešto više od mene i kojima je stalo do onoga što radimo”, istakao je.

Takođe, Dragan je podelio i jednu od tehnika koje koristi za rešavanje konflikata među kolegama, ali i način na koji sam pristupa konfliktnim situacijama.

“Ako vas neko iznervira, prvo ću vas pitati da li će vam to oko čega se nervirate sada biti isto tako važno i za nedelju dana. A za sedam godina? Pošto je većina konflikata takva da se razloga nerviranja za sedam godina ni ne sećamo, onda zaista nema razloga da ni sada gubimo vreme i energiju na to. Prema tome, idemo dalje”.

*

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar