Dr Ognjen Radonjić u DLZ: Dobićemo još jednu šansu

Podcast 14. apr. 202109:49 > 10:18
Podeli:

Redovni profesor na Filozofskom fakultetu u Beogradu Ognjen Radonjić gost je 159. izdanja Dobar, loš, zao. Radonjić veruje da će Srbija, po padu aktuelne vlasti, imati još jednu šansu ne bi li se konačno uspostavio sistem kakav funkcioniše u normalnim državama.

„Pristali smo na dobrovoljno ropstvo i svedoci smo pravog egzodusa iz zemlje mnogo toga što vredi. Verujem da ćemo imati još jednu šansu da uspostavimo pravi sistem vrednosti. Promene ne smeju biti personalne već sistemske“, rekao je Radonjić.

I njemu je zasmetalo to što su se učesnici ekološkog protesta, kojem je prisustvovao, ogradili od toga da se radi o političkom smislu, ali smatra da treba podržati svaki protest protiv vlasti kada za tako nešto postoji razlog.

„Ne treba se ograđivati od politike i političara. Ako vam se ne sviđa trenutna politička scena i ponuda, možete da napravite svoju stranku i da učestvujete u političkom životu“, poručio je on.

Nije razočaran što nije izabran u Savet za borbu protiv korupcije.

„Žao mi je što nisam bio u prilici da pred Vladom Srbije kažem mnogo toga o korupciji“, dodao je Radonjić.

DLZ možete da pratite na našem portalu Nova.rs već od 20 sati, a premijera na TV je u 23h na Nova S, Reprize su u četvrtak u 10,30 i u subotu od 23 sata.

Naše podcaste možete slušati i na platformama Google podcast, apple podcast, soundcloud, spotify, stitcher, castbox i deezer.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram