Dugo je autorski dvojac prvog srpskog političkog špageti isterna Dobar, loš, zao pokušavao da "ulovi" profesora dr Miograda Zeca. Trud se isplatio, jer je pred čitaocima portala Nova.rs i gledaocima televizije Nova S još jedno odlično izdanje u kojem Zec ekspertski analizira ekonomsku propast Srbije.

Zec tvrdi da ne treba olako prihvatati statističke podatke koje iznosi predsednik Srbije Aleksandar Vučić, jer se dobro zna kome se on obraća.

– Predstavlja se priča kako smo uspešni, prvi u Evropi, bolji od Nemačke, a u stvari što brže trčimo, sve više idemo unazad. Moramo da shvatimo da smo mi na nivo 1912. godine i da naš industrijski rast ne može da se meri sa podacima iz Nemačke – rekao je Zec.

Prema njegovim rečima, u Srbiji su na delu pogrešna ulaganja.

– Mi subvencionišemo izgradnju fabrike kablova i nacionalnih stadiona i Vučića ne zanima šta struka ima tim povodom da kaže, jer se on obraća svom biračkom telu – dodao je Zec.

Zec je govorio i o tome zašto bismo bolje živeli da je jedan evro 150 dinara, šta misli o predlozima da bude kandidat na nekim od predstojećim izborima, helikopter parama, Palmi, Tomi Moni…

DLZ možete da pogledate na portalu Nova.rs već od 20 sati, a televizijski premijera je na Nova S u 23 sata. Reprizni terminu su četvrtak u 10,30, i subota u 23h.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare