Dača Ikodinović: Iz blata sam izašao sam

Podcast 24. maj. 202112:49 > 13:46
Podeli:

Danilo Dača Ikodinović je gost nove epizode podcasta Snaga uma, gde je sa Miljanom Nešković govorio o načinima na koji su mu politika i mediji oblikovali život, od "Slobinog vremena" u kom se formirao kao sportista, preko perioda obeleženom medaljama i sportskim uspesima, ali i u teške faze njegovog života nakon saobraćajne nesreće i tokom razvoda.

„Za sve što mi se dešavalo u životu odgovoran sam ja. Ko će drugi da bude? Mene danas mogu da osuđuju, da kažu da sam budala što sam se oženio pevačicom, i da sam kao kreten seo na motori, bogu hvala samo sebe slupao, i prekinuo brilijantnu karijeru. Ali ne mogu da mi uzmu sve što sam napravio u karijeri sa mojom ekipom. Nekad pomislim da ljudi uopšte nisu svesni šta ti uspesi znače. Danas mogu da mi kažu da sam konj glup, da sam neobrazovan, ali ne mogu da mi uzmu uspeh u sportu, ali i životu. Na polju života sam jako ponosan na sebe i to kako sam uspeo da izađem iz blata. Od svetskog šampiona, ludaka, ja sam postao invalid, ali sam se izborio i sa tim. Samo ja znam kako je to teklo i koliko je snage zahtevalo, ali sam izašao iz tog blata „, objasnio je Ikodinović prisećajući se perioda svog života oko 2008. godine kada je kontinurano bio na naslovnim stranama i „očito dobro prodavao te novine“.

U velikoj ispovesti, Danilo Ikodinović je otkrio i kako je došlo do toga da uopšte da potpis za SNS 2018. godine, za koji danas kaže je najveća mrlja u njegovom životu, kako je rešio da se aktivira u opozicionim vodama, kao predsednik odbra za sport Narodne stranke, šta želi u politici da postigne, i od čega mu je „frka“.

„U politici sada vlada siledžijstvo. Što si bahatiji i glasniji, lakše ćeš pobediti, nema veze što pričaš totalne gluposti koje nemaju veze s mozgom. Dijalog treba da izgleda tako što pobedi onaj koji ima bolji argument. Gledam emisije, oni vrte jednu istu priču, šta god da ih pitaš. U takvoj situaciji bih poludeo. I želim da naučim da se nosim sa takvim situacijama,“ rekao je Dača u podcastu Snaga uma, koji se premijerno emituje danas u 16h, na portalu Nova.rs.

Naše podcaste možete slušati i na platformama Google podcast, apple podcast, soundcloud, spotify, stitcher, castbox i deezer.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar