U danima kada je predsednik Srbije suočen sa situacijom u koju je sam sebe doveo, autorski dvojac DLZ Marko Vidojković i Nenad Kulačin, odlučio je da ugosti bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića koji je svojevremeno odlučio da odbije nešto što je kasnije definisano Briselskim sporazum.

Tadić do krajnjih granica brani stav da Srbija nikako ne sme da dozvoli da Kosovo postane članica Ujedinjenih nacija i da nikada ne bi potpisao ono na šta je Vučić spreman da prihvati i da primeni.

– Upoznat sam sa detaljima ponuđenog sporazuma i suština jeste prijem Kosova u Ujedinjene nacije. Vučićeva izjava da je Srbija spremna da prihvati ponuđeni predlog i da radi na njegovoj primeni, govori o tome da je spreman da otvori vrata za članstvo Kosova u UN – kaže Tadić.

Prema njegovim rečima, Vučić kukavički želi da pobegne od odgovornosti za situaciju u vezi sa Kosovom.

– Ne treba mu pomagati da taj predlog potpiše. Potpisivanjem, ne samo da Kosovo postaje članica UN, već se i Vučić učvršćuje na vlasti u Srbiji – ističe Tadić.

Bivši predsednik Srbije je govorio i o tome kakva je veza između Kosova i Ukrajine, o teškim pregovorima u Beču, definisanju pitanja pred međunarodnim sudom pravde, ali i o svojem bivšem savetniku Nebojši Krstiću.

Prvu epizodu DLZ bez Magarećeg kutka, koji je ovoga puta izostao zbog intervjua sa bivšim predsednikom Srbije, možete da pogledate već od 20 sati na našem portalu i na YouTube.

BONUS VIDEO: DLZ i Dejan Ilić: Vođa u sosu od Kosova i Metohije sa pet začina

Komentari

Svi komentari (3)