Novoizabrani predsednik Lige socijal-demokrata Vojvodine Bojan Kostreš gost je večerašnje epizode prvog srpskog političkog isterna Dobar, loš, zao.

Pored dobrodošlice za povratak na pravu stranu, a povodom najave izlaska iz koalicije sa SNS u Novom Sadu, Kostreša je dočekalo i po neko nezgodno pitanje. Ribanje se, naravno, odnosilo na koaliciju sa naprednjacima u Novom Sadu.

POGLEDAJTE JOŠ

– Ključna greška koju smo napravili je ta što smo mislili ćemo uspeti da sačuvamo svoj koordinatni sistem u toj koaliciji. Platili smo cenu zbog te koalicije. Spreman sam da podnesem ostavku na mesto predsednika ako do marta meseca ne napustimo tu koaliciju. U martu nas čekaju izbori za gradske i opštinske stranačke odbore – kaže Kostreš.

Prema njegovim rečima, Srbija je još prvog dana rata u Ukrajini morala da prilagodi svoju spoljnu politiku i uvede sankcije Rusiji.

– Režim Vladimira Putina je zločinački, a Srbija pripada Evropi. Uticaj Putina u Srbiji je veliki. Kada bude dobio tamburi, onda će uvesti sankcije Rusiji. Nadam se samo da po tamburi nećemo dobiti mi kao što jesmo za vreme Miloševića  – smatra Kostreš.

Dodaje i to da, za razliku od dosadašnjeg lidera LSV Nenada Čanka neće gostovati na televizijama Pink i Hepi i da vidi priliku za saradnju sa predstavnicima leve i „zelene“ ideje u Srbiji.

Nova epizoda DLZ biće emitovana od 20 sati na našem portalu i na YouTube.

BONUS VIDEO: DLZ i Čedomir Stojković: Putinove slike na zidovima srpskih generala

Komentari

Svi komentari (7)