Čuvarkuća
Čuvarkuća; Foto: Laetitia11 / Alamy / Alamy / Profimedia

Čudesna sobna biljka delotvorna je kod raznih kožnih problema kada se koristi spolja, ali navodno je vrlo zdrava i da se jede.

Osim što je dobra za imunitet, sveži zgnječeni listovi čuvarkuće ili sveže isceđeni sok blagotvorno deluju na bradavice, čireve, rane i opekotine, kurje oči, sunčane pege, kao i na bolna mesta uzrokovana gihtom ili ubodom insekata.

Pokazalo se da je čuvarkuća posebno učinkovita u kombinaciji s medom za jačanje imuniteta, ciste, probavne smetnje, a posebno je dobra za zatvor, piše Jutarnji list i daje recept za ovaj narodni lek.

Pročitajte još:

Treba pomešati 300 g iseckanih svežih listova čuvarkuće s 500 g meda. Prebacite u teglu, poklopite, zamotajte u foliju i držite u frižideru.

Svako jutro, pola sata pre doručka i kafe, uzmite jednu kašičicu, a takođe se preporučuje da pola sata nakon ovog eliksira ništa ne jedete i ne pijete. Ova mešavina takođe podstiče izbacivanje toksina iz tela.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar