Palenta se pravi od kukuruznog griza i, osim što je jednostavna za pripremu, bogata je brojnim hranljivim materijama.
Izbor doručka može snažno da utiče na zdravlje creva, a jedno jednostavno tradicionalno jelo pokazalo se kao idealan izbor. Reč je o palenti laganom obroku koji ne opterećuje želudac, lako se vari i donosi mnoge koristi za probavni sistem.
Palenta se pravi od kukuruznog kriza i, osim što je laka za pripremu, sadrži mnoge dragocene nutrijente. Prirodno ne sadrži gluten, pa je pogodna za osobe osetljive na gluten. Bogata je mineralima kao što su fosfor, magnezijum, cink, kalijum, bakar, selen i mangan. Ima nisku kalorijsku vrednost, pa je odličan izbor za one koji paze na ishranu ili žele da smanje telesnu težinu.
Podržava zdravlje creva, preporučuje se da se jede bar jednom nedeljno jer čisti creva i ubrzava metabolizam.
Za jednu porciju potrebno je:
Palenta je doručak koji spaja tradiciju i zdravlje. Brzo se priprema, daje energiju i pomaže da se održi dobar balans u probavnom sistemu. Uvrstite je u svoj jelovnik makar jednom nedeljno i osetićete razliku u energiji i opštem osećaju vitalnosti.
Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?
Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare