Američki pisac i ribar Pol Grinberg odlučio je da proveri koliko je svakodnevno konzumiranje ribe zaista zdravo. Godinu dana ih je jeo za doručak, ručak i večeru, a zatim otišao na lekarski pregled. Iako se osećao odlično zbog svojih navika u ishrani, rezultati su ga iznenadili.
Američki pisac i ribar Pol Grinberg odlučio je da godinu dana jede samo riblje proizvode tokom snimanja dokumentarnog filma, a nakon izazova testirao je svoje telo, prenosi N1 Zagreb.
Za doručak, ručak i večeru jeo je ribu. Zadatak, kaže, nije bio lak, ali je ipak uspeo da istraje. Posle godinu dana otišao je na lekarski pregled, a rezultati su bili iznenađujući i njega i njegovog lekara.
Ispostavilo se da su njegovi rezultati ostali gotovo nepromenjeni, samo što mu je u međuvremenu porastao pritisak.
„Doktor je bio iznenađen rezultatima nakon što sam godinu dana samo jeo ribu. Jedno ga je zabrinuo skok pritiska“.
Ipak, Grinberg je rekao da se zbog njegove ishrane osećao odlično i da je imao dovoljno energije i da se te godine nikada nije razboleo ili prehladio.
Medicinski stručnjaci su se kasnije pozabavili Grinbergovim eksperimentom i utvrdili sledeće: riba nije štetna, daleko od toga, veoma je korisna za organizam, ali samo ako se konzumira u umerenim količinama. Sve što je prekomerno može ugroziti stanje organizma.
Omega-3 kiseline, cink, gvožđe i drugi vitamini i minerali u ribi su apsolutno neophodni za zdrav život, ali zbog sadržaja žive ribu ne treba jesti prečesto. Preporučljivo je da ih jedete jednom ili dva puta nedeljno, jer samo tako organizam može da unese potrebne hranljive materije u dovoljnim količinama.
Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare