Račun za dva kroasana i čaj - s popustom preko 15 evra.
U centru Korčule tri pekare vodi isti vlasnik. Pored Babić pekare, objekat Bistre je prodat Babiću, dok mu je kultna poslastičarnica Arula data u zakup na pet godina.
Pekara Babić odmah pored Aruline terase nudi klasične pekarske proizvode i to po koji evro skuplje nego u većim gradovima. Za Korčulu je to, reklo bi se, klasika. Bistre izgleda prilično neugledno, reklamna tenda je dignuta, a vrata i prozori su zatvoreni OSB pločama, pribijene čavlima, u centru Korčule, u srcu turističke sezone, piše Slobodna Dalmacija.
Arula je i nakon preuzimanja Babić pekara ostala poslastičarnica, ali retko ko od Korčulana ovih dana može da priušti pecivo ili kolač i kafu na omiljenoj terasi. Društvenim mrežama deli se račun izdat 23. juna u jutarnjim satima – gost je pritom dobio popust za domaće, pa se pretpostavlja da je Korčulanin, a uprkos popustu od gotovo 4 evra, račun za dva kroasana i čaj iznosi čak 15,68 evra, odnosno 118,14 kuna.
Dubrovački vjesnik zavirio je u nedelju u Babić pekaru tamo našao „običan“ kroasan s kakaom za 1,30 evra, dok su u Aruli pronašli kroasane s lešnikom, čokoladom i bademima, znači ove sa spornog računa, za neverovatnih 6 evra.
Vrlo ljubazan radnik im je, navode, objasnio da su ovi kroasani premium, a skuplji su jer ih proizvodi splitska poslastičarnica La Delta. Ističu i da mu je bilo malo neprijatno, pa je rekao da će od sutra cene biti nešto niže, navodno za jedan evro, a ističe kako lokalci imaju i 20 odsto popusta.
S nižom cenom i 20 odsto popusta splitski kroasan platiće oko 25 kuna, ako tome dodate još jedan i recimo čaj i kafu, račun će iznositi oko 100 kuna. Bez popusta, turisti će dva kroasana i čaj platiti gotovo 20 evra. „I onda se pitamo zašto nema turista?“, navodi list.
Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare