Najbolji način da se rešite masti i ulja iz tiganja nakon prženja.
Većina ljudi ima naviku da višak tečnosti posle pripreme jela prosipa u sudoperu, pa isto radi i s masnoćom koja ostane posle prženja – u nadi da će sve to voda odneti.
Međutim, kada se masnoća ohladi, ne ostaje u tečnom stanju, već se stvrdne i zalepi za cevi. Drugim rečima, maslac, ulje, mast i slično mogu vam stvoriti velike probleme u kuhinji i zapušiti odvode.
Srećom, žene su našle bolja rešenja za ovaj problem – a potrebno vam je samo malo aluminijumske folije.
Stavite parče alu-folije u činiju (pazite da nije bušna), pa onda sipajte masnoću iz tiganja, ostalu nakon prženja. Ostavite i sačekajte, mast će postići čvršću formu, pa ćete moći samo da zgužvate foliju i bacite je u đubre.
Druga opcija je da parče folije stavite u odvod sudopere i tu izlijete vrelu mast, pa sačekate da promeni agregatno stanje.
Ipak, kako se ulje hlađenjem neće stegnuti, dovoljno je da stavite par slojeva folije više i pažljivo sve savijete, a onda i odložite u kantu za smeće.