Foto: WLADIMIR BULGAR / Sciencephoto / Profimedia

Kada god pijete vodu iz slavine, bilo bi dobro da prvo pustite da malo teče, poručuju iz nemačkog Centra za savetovanje potrošača.

Razlog tome su bakterije koje se mogu nakupiti u cevima i na samom otvoru slavine, posebno ako vas neko vreme nije bilo kod kuće i niste koristili vodu.

Pročitajte još:

Najbolje bi bilo, ako imate tu mogućnost, da vam neko od prijatelja ili rodbine obilazi kuću dok vas nema i povremeno otvori slavinu kako bi se što manje bakterija razmnožilo.

Tu vodu ne morate nužno ‘baciti u vetar’ i samo pustiti da curi, već je možete natočiti u neku posudu i iskoristiti za druge stvari poput zalivanja cveća, prenosi 24sata.

***

Bonus video: Kefir

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar