Džibri Bel, Amerikanac koga prati blizi pola miliona ljudi na Instagramu, u opisu profila napisao je da je "trenutno u misiji promovisanja Srbije".
Džibri Bel, koji već mesecima atrakcija u našoj zemlji jer predstavlja njene najbolje i najinteresantnije apsekte, sreo je svog zemljaka, profesora Tomija iz Njujorka koji svakog leta, već šest godina, odmara u Srbiji.
„Prvi put sam bio u Srbiji pre šest godina, pre pandemije. Moj prijatelj se preselio ovde, pa sam ga posetio. Mislio sam da će to biti samo jedna poseta, ali sam se zaljubio u ovo mesto. Nije mi bilo potrebno mnogo vremena da se zaljubim u Srbiju.
Prelepo je, ima šarm, hrana je fantastična i ovde sam upoznao najljubaznije ljude u Evropi. Putovao sam po Evropi i posetio sam delove Južne Amerike, ali u Srbiji su ljudi najprijatniji i iskreni. Tako da dolazim svake godine u Srbiju u poslednjih šest godina“, rekao je Tomi.
Profesora najviše oduševljava srpska kuhinja koju je opisao kao spoj grčke, turske i italijanske.
„Žao mi je što je srpska kuhinja potcenjena. I to je jedan od razloga zašto se stalno vraćam. Voleo bih da Amerikanci se malo više usmere na istočnu Evropu, Evropu generalno kada su putovanja u pitanju. Amerikanci kada pomisle na Evropu, prva asocijacija su im Italija, Francuska i Španija. Srbija jedan sat avionom od Rima. Ako volite Francusku i Italiju, volećete i Srbiju“, zaključio je Tomi.
I dok će nas profesor iz Njujorka sigurno posećivati i narednih godina Džibri na svojim društvenim mrežama nastavlja da promoviše Srbiju kao mesto koje treba obavezno da se poseti.
Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare