foto: bodam / Alamy / Alamy / Profimedia

Banane su omiljeno voće zaljubljenika u fitnes. Savršen su sastojak svakog smutija, a i neodoljiv međuobrok.

Iako banane ljudi najčešće drže u posudama sa drugim voćem, to možda i nije najbolji način njihovog skladištenja.

Stručnjak za ishranu dr Tamika Sims tvrdi da bi banane treblo staviti u frižider kad su zrele.

„Mogu se držati na kuhinjskom pultu dok ne sazru, a onda ćete im stavljanjem u hladnjak produžiti trajnost dok kora ne pocrni“, rekla je doktorka.

Prema njenom mišljenju, kad je banana zrela, možete je staviti u kesicu za zamrzivač, pa u zamrznuti i onda će trajati do mesec dana, preosi N1.

„Banane se ne drže u frižiderima u prodavnicama. Ako ih prerano stavite u frižider, to može da doprinese da imaju gorak ukus, promene boju i ne sazru“, navodi Ministarstvo poljoprivrede SAD.

Ako je kora banane oštećena, najbolje je baciti je, napominju američki Centri za kontrolu i prevenciju bolesti.

„To bi moglo da znači da je pokvarena, kao i da je voće možda kontaminirano mikrobima. Takođe bacite bananu koja je crna, previše mekana ili ima neprijatan miris“, dodali su.

***

Bonus video: Joga vežbe

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar