Kralj Čarls uveo je novu rutinu u svoju svakodnevicu, kako otkriva "Daily Mail" britanski monarh počeo je po prvi put u životu da izdvoji vreme za ručak, nakon što je ceo život preskakao srednji obrok, navodno ga smatrajući luksuzom. Fotografije njegovog navodno prvog ručka šire se internetom, a Britanci idu i korak dalje tvrdeći da je riječ o "istorijskom trenutku".
Kralj Čarls tvrdio je i da nema dovoljno vremena u svom prenatrpanom rasporedu da sebi dopusti vreme za ručak.
Po nalogu supruge, savetnika i lerkara, nevoljno je počeo da jede sredinom dana kako bi imao dovoljno energije. Kralj Čarls, koji se oporavlja od karcinoma, insistira na toma da za ručak ima najzdraviji, ali i najmoderniji međuobrok koji postoji.
„Prihvatio je preporuku da pojede nešto za vreme ručka – zapravo međuobrok. Pojede pola avokada kako bi imao snage. To je jako važno, naročito ako ste bolesni“, rekao je izvor za „Daily Mail„.
Poznato je da se kralj Čarls zdravo hrani, da insistira na organski proizvedenim namirnicama, a naročito voli jaja. Za BBC je pre tri godine ispričao kako dva dana u nedelji izbegava meso i ribu, a tih dana izbegava i mlečne proizvode.
Prošle nedelje, Čarlsov posinak Tom Parker Bouls, inače gastro kritičar, otkrio je da kralj ima štedljiv pristup u pripremi obroka.
„Sve se reciklira. Ako nešto ostane, od toga će se napraviti nešto drugo ili će se pojaviti sledeći dan na meniju. Ništa se ne baca“, otkrio je.
U najnovijoj knjizi o istoriji hrane u kraljevskoj porodici otkriva da njegova majka, kraljica Kamila, svaki dan jede kašu, a ručkovi su joj lagani – pileća supa ili dimljeni losos – dok Čarls za doručak jede sušeno voće i med, a od ručka najviše voli popodnevni čaj.
„Čajanke su kod njih oduvek bili spektakl. Svi se okupe, a na stolu nisu samo torte i slatkiši, nego i sendviči. Možda čak dobijete i poširana jaja“, otkrio je Parker Bouls.
Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?
Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare