Sve je poskupelo, to znamo. Znamo i da je na festivalima uvek sve skuplje. I da na Guči „udaraju po ušima“ i to znamo. Pa kako se uvek ovako iznenadimo kad vidimo cene, e to ne znamo.
Guča se završila, i iza ovih nekoliko dana trube, dobrog provoda za one koji to vole, ostale su i priče ali i snimci o cenama hrane i pića. Snimak koji se proširio društvenim mrežama, a navodno je nastao na ovogodišnjem Saboru u Guči, nam govori koliko su astronomske cene bile čak i za običan roštilj.
Tako je regularna pljeskavica od 300 grama 1200 dinara, a gurmanska je 1500. Ako ćete ćevape, jedan je 120 dinara pa vi računajte koliko vam se jede i kolima imate para.
Kobasice su 1500 dinara 300 grama, dok je jagnjeće pečenje kilogram 3000. Lepe cene, kao da jedete u nekom lepom rastoranu, a ne u gužvi, buci i duvanskom domu, gde svaki čas možda se pobratimite sa nepoznatom osobom, a možda se i pobijete. Kao u Kusturičinom filmu.
Naravno ovakve cene su izazavale lavinu komentara na mrežama.
„Imamo i mi u Srbiji Budvu“; „Ništa, daćete mi jedan ćevap i proju“; „Mi Srbi da imamo more ispod 200 evra dan ne bi bio“; „Da na Bahamima prave roštilj ne bi bile ove cene“ samo su neki od duhovitih komentara.
Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare