Uz pomoć ovog trika od starog i tvrdog hleba možete dobiti novu i potpuno svežu i mekanu veknu.
Učiteljica iz Australije, koja se bavi i pripremanjem hrane, podelila je sa svojim pratiocima genijalan trik za oživljavanje starog i ustajalog hleba, za samo nekoliko minuta.
Kejti Lolas ima odličan savet šta da radimo sa tvrdm i starim hlebom, kojem je pre nekoliko dana istekao rok trajanja.
U novom videu koji je okačila na svom Instagram nalog, ova mama iz Sidneja je pokazala kako da hleb ponovo postane mekan i ukusan.
Hleb je prvo dobro pokvasila vodom, a zatim ga je stavila u rernu uključenu na 160 stepeni na samo 6 minuta.
Kejti je napomenula da se ne radi o starim savetima poput onih da se hleb iskoristi za prezle ili prženice, ali se takođe i ogradila od korišćenja hleba koji se ubuđao za ovaj trik.
„Samo da budem jasna, buđav hleb ne možete da spasite, pa ako vam se to desilo najbolje je da ga bacite i kupite nov.“
Takođe je napomenula da ovaj trik radi bolje na hlebu koji je samo malo očvrsnuo i da radi na svim tipovima hleba, tako da možete da ga probate i sa zemičkama i tostom.
Ljudi su bili oduševljeni i u komentarima su napisali da jedva čekaju da ga isprobaju.
„Ovo je genijalna ideja, tako mi je drago što sam je videla pre nego što sam bacila ceo stari hleb.“
„Savršeno, uvek mi treba neka ideja šta da uradim sa ostacima hleba, a mrzim da jedem prženice, tako da ću ovo sigurno da probam“, napisao je drugi korisnik.
***
Bonus video: Slatka keleraba
***
Pratite nas i na društvenim mrežama: