Blog Hard Core Italians je objavio listu najpopularnijih pasta u Italiji 2020. godine.
Jelo iz Bolonje sa mesnim raguom se u Italiji uglavnom jede uz taljatele.
Jednostavna pasta sa žumancem, slaninom i Pecorino Romano sirom se kombinuje uz špagete.
Ovaj klasik iz regije Emilija Romanja se filuje bolonjeze sosom, a odozgo ide obavezan Parmigiano-Reggiano i peče se u rerni.
U originalu ova pasta se zove „spaghetti alle vongole“ i stiže iz Napulja.
Jedna o čuvenih rimskih pasti sadrži samo sir Pecorino Romano i crni biber.
Tortel je punjena pasta slična raviolima i potiče iz severnih delova Toskane, Emilia Romanje Lombardije, piše Hard Core Italians.
Najpoznatija verzija je punjena bundevom, a u pripremi se koriste puter i parmezan „parmigiano“.
Jelo za koje se priča da su ga prvi put napravile prostitutke u napuljskim bordelima. Sadrži inćunem beli luk, kapar, masline i paradajz.
Špageti u kombinaciji sa paradjzom, slaninom guanciale i Pecorino Romano sirom.
Rimski klasik koji može da se dopuni crvenim biberom.
Tipično bolonjsko jelo za koje se prvo pravi testo od jaja i brašna a onda se puni svinjetinom, pršutom, mortadelom, parmezanom, jajima i muškatnim oraščićem i jede se u supi.
*
Bonus video:
***
Pratite nas i na društvenim mrežama: