Jedna od najbolje čuvanih tajni beogradskog kulinarskog sveta nisu recepti restorana sa Mišelinovom zvezdicom, već recept čuvene goveđe salate u piceriji Bucko.
Čuvena picerija je poznata po svojim namazima koji idu u sendvič, ali i na picu, s kojima su postali poznati širom grada. Jedu se stalno, ali možda najviše noću, nakon izlaska, a redovi ispred njihovih lokala po dužini podsećaju na redove ispred klubova u Berlinu.
Ipak, mnogi su sumnjali godinama i pretpostavljali šta sve ide u ovu „salatu“ i kako se ona pravi, a onda je procurio na net recept, i mnogi su probali da probaju i uvere se u njegovu istinitost.
Tiktoker pod imenu Ketonac je izveo ovaj eksperiment i sudeći po njegovom zaključku, recept je tačan.
On je prvo kuvao 300 grama junećeg buta (sa vegetom, lovorovim listom i par bibera u zrnu), i to preko 3 sata da bi se meso dobro raskuvalo. Zatim se dodaju crni luk, beli luk i dva krastavčića.
Kutlača paradajz soka, ali i 180 g majoneza (kuvar nam ovde kaže kako je trebalo i više majoneza po originalnom receptu, što mu zaista i verujemo) kao i 100g kisele pavlake, uz poruku da tako treba, i da pošto je ovo guilty pleasure hrana koja se ne jede svaki dan.
I pored ovog recepta, kao i potvrde autora snimka da je „isto kao u radnji“, mnogi komentatori mu nisu poverovali. Neki su samo „neverne Tome“, a neki smatraju da nisu stavljeni neki sastojci koji su morali biti tu:
„0% šanse da bucko koristi juneći but za salatu“; „Tajni sastojak je Greni Smit jabuka, polovina očišćene i sitno narendane jabuke na 700g salate. Tek tad može da bude autentična“; „Praziluk, može i goveđi jezik kuvan, senf obavezno“; „Umesto paradajza, senf“ samo su neki od predloga šta bi još moralo naći u najpopularnijem gradskom namazu.