U poslednje vreme na domaćim forumima o kuvanju, na društvenim mrežama ali i u Gugl pretrazi se pojavljuje Nujorški čizkejk koji se za razliku od standardnog - peče.
Evo originalnog recepta za Njujorški čizkejk.
Sastojci:
Podloga:
150 g keksa po izboru
100 g putera
1 kašika šećera
Fil:
750 g punomasnog sirnog namaza
100 g kisele pavlake sa 20 % m.m.
1 kesica vanilin šećera
3 kašike limunovog soka
narendana kora 1 limuna
4 veća jaja
3 kašike skrobnog brašna
175 g šećera
Priprema:
Keks sameljite i pomešajte sa šećerom i omekšalim puterom. Smesu istresite u tepsiju, poravnajte i stavite u frižider.
Sirni namaz ručno izmešajte s kiselom pavlakom, sokom i narendanom korom od limuna. U drugoj posudi varjačom penasto umutite jaja sa šećerom, vanilin šećerom i skrobnim brašnom. Zatim, sjedinite te dve smese, dobro promešajte varjačom i izlijte na podlogu od keksa, prenosi portal pcinjski017. Stavite da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni C, 15 minuta. Zatim, smanjite temperaturu na 140-150 stepeni C (bez otvaranja rerne) i pecite još nekih 50 minuta do sat vremena (dok kolač ne bude više želatinast na dodir).
Kolač izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohladi, a zatim staviti u frižider do služenja. Po želji, preliti voćnim sirupom ili ukrasti kriškama pomorandže.
*
Bonus video:
***
Pratite nas i na društvenim mrežama:
Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare