Ovaj ledeni dezert je kao mlađa sestra sladoleda, ali razlikuje se bogatstvom ukusa i teksturom.
Limun, slatka pavlaka i maline u kombinaciji čine osvežavajući trio koji će zadovoljiti svako nepce, piše 24sata.hr.
Sastojci:
300 ml slatke pavlake
250 g šećera
7 žumanaca
120 ml soka od limuna
2 kašike limunove kore
prstohvat soli
200 g malina
listići nane za ukrašavanje
Priprema:
Obložite kalup većim komadom providne folije i ostavite ivice da vise van kalupa. Umutite slatku pavlaku za šlag dok ne dobijete meke vrhove. Odložite u fižider. Pomešajte šećer, žumance, sok i koru limuna i so. Zagrejte smesu na pari stalno mešajući dok žumanca ne postanu penasta, oko četiri minuta.
Uklonite s pare i izmiksirajte dok se volumen ne udvostruči (oko šest minuta). Umešajte ohlađeni šlag pa ulijte smesu u pripremljeni kalup, poravnajte površinu i prekrijte folijom. Neka se hladi cele noći. Ukrasite malinama i listićima nane.
***
Pratite nas i na društvenim mrežama: