Gordon Remzi
Foto: XPUSJP / Backgrid UK / Profimedia

U svojoj karijeri Gordon Remzi je mnogo puta otkrivao recepte za palačinke. Bilo da se se radilo o slanim, slatkim ili onim sa dodacima kumina, đumbira i kokosa, jedno im je zajedničko - savršeno testo.

Poznati britanski kuvar priznaje da se savršena glatka smesa postiže ako sve sastojke mešate žicom, a mleko postepeno pridružujte drugim sastojcima, piše Pun kufer. Evo i osnovnog recepta Gordona Remzija za savršene palačinke.

Sastojci:

125 grama brašna

2 srednje velika jaja

300 ml mleka

Pročitajte još:

prstohvat morske soli

1 kašika istopljenog putera

Priprema:

Brašno pomešajte sa solju. Jaja umutite žicom za mućenje. U sredini brašna napravite rupu i ispunite je smesom jaja i dodajte istopljeni puter.

Polako dolivajte mleko u smesu jednom rukom, a drugom rukom mešajte smesu žicom.

Pustite da testo malo odstoji.

Zagrejte tiganj, dodajte nekoliko kapi ulja, pa ispecite palačinke na uobičajeni način. Prijatno!

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar