U moru recepata za testeninu sa sirom izdvaja se jedan vrlo jednostavan. Za pripremu će vam trebati samo jedna posuda jer se sve zajedno kuva, pa će pasta biti neverovatno sočna i kremasta.
Za razliku od drugih recepata, kod ovog se i testenina kuva u tiganju s drugim sastojcima – sa sosom od parmezana, mleka i belog luka, pa tako upija sve arome, pišu na sajtu Zadovoljna.hr.
1 kašika maslinovog ulja
4 čena samlevenog belog luka
500 ml pilećeg bujona
300 ml mleka
2 kašike neslanog maslaca
300 g testenine po želji, najbolje špageta
so i sveže mleveni biber
oko 40 g parmezana
2 kašike seckanog peršuna
Zagrejte maslinovo ulje u velikom tiganju na srednjoj vatri. Dodajte beli luk i uz često mešanje ostavite na vatri minut, dva dok ne zamiriše.
Ulijte pileći bujon i mleko, dodajte i maslac i testeninu, pa začinite solju i biberom.
Kad počne da vri, smanjite vatru tako da lagano krčka desetak minuta, uz povremeno mešanje, dok se testenina ne skuva. Umešajte parmezan. Ako je sos previše gust, dodajte mleka da dobijete željenu gustinu. Testeninu po želji ukrasite peršunom i dodajte dve kašike pesto sosa. Služite dok je toplo.
BONUS VIDEO:
***
Pratite nas i na društvenim mrežama: