Foto: Shutterstock

Kako da "reciklirate" hleb od juče? Probajte recept za prženice koje mirišu kao najfiniji kolači.

Kad hleb umočite u finu smesu od jaja i mleka ne morate dobiti samo slani obrok. Uz malu varijaciju napravićete super slatkiš koji miriše na cimet i vanilu.

Sastojci:

6-8 parčeta hleba (star bar dva dana)

2-3 jaja

250 ml mleka

1 kašika smeđeg šećera

Pola kašičice cimeta

1 kašičica ekstrakta vanile

Pročitajte još:

Izrendana limunova kora

Prstohvat soli

75 g putera

Za posipanje:

Šećer u prahu

Cimet

Priprema:

U činiju stavite jaja, dobro ih izmutite žicom, zatim dodajte so, šećer, cimet, vanilu i rendanu koru limuna pa kratko umutite, piše Pun kufer. Dodajte mleko i sve dobro izmešajte.

U tako pripremljenu smesu umočite hleb.

U širem zagrejanom tiganju istopite puter pa na srednje jakoj vatri ispržite hleb (pržite ga po 2-3 minuta sa svake strane).

Isprženi hleb stavite na poslužavnik koji ste prekrili ubrusima od papira (kako bi upili višak masnoće). Nakon nekoliko minuta odstranite papir pa prženice pospite s dosta šećera u prahu i po želji dodajte još malo cimeta.

Poslužite toplo.

*

Bonus video:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar