Megan Markl je pre nego što je postala vojvotkinja od Saseksa rado delila recepte za praznični ručak - otkrila je kako sprema krompiriće, koji su joj omiljeni prilog.
Njen recept za prilog koji se brzo i lako sprema i slaže uz različita mesa su glazirani krompiri.
Naime, Megan ih pravi sa javorovim sirupom, začinjene kajenskom paprikom i limunom. Tvrdi da ovaj prilog uvek iznova oduševi goste.
Dala je i nekoliko saveta za prazniči sto kao iz magazina: savetuje da uvek uložimo u lep srebrni pribor, ali da uvek imamo i rustične činijice koje su pravljenje od pruća, a koje možete da kupite na pijaci.
Na središtu stola ne može loše da izgleda niska vaza sa belim cvećem, rekla je Megan, jer je inače bela boja njoj omiljena za kućni dekor.
Piše se da Hari i Megan neće provesti Božić u Sandringemu sa Harijevom porodicom, već da se raduju proslavi prvog praznika sa 19-mesečnim sinom Arčijem u njihovom novom domu.
A evo kako da pripremite krompiriće po receptu Megan Markl.
Sastojci
2 kašike maslinovog ulja
1 kašika javorovog sirupa
Sok od limuna
Morska so
Kajenska paprika
Šaka semenki od bundeve
Priprema
Krompire isecite i premažite mešavinom ulja, limunovog soka i javora. Začinite ih kajenskom paprikom i solju po ukusu.
Pleh obložite papirom za pečenje i pecite krompiriće pola sata na 220 stepeni.
Na 15 minuta pečenja okrenite krompiriće i dodajte šaku semenki bundeve za hrskavost i teksturu.
***
Bonus video:
Pratite nas i na društvenim mrežama: