Pica s korom od povrća zdravija je opcija, s malo ugljenih hidrata, a ukusom će oduševiti sve ukućane.
Za ručak ili večeru, kao slasni zalogaj uz film ili druženje s prijateljima, pica je, bez sumnje, idealno jelo. Vegetarijanska, s mesom i povrćem, s pečurkama ili ananasom – samo treba izabrati. Ipak, osim raznih dodataka, njena podloga, odnosno korica na koju svi dodaci i idu, ne mora da bude napravljena samo od brašna, jaja i vode.
View this post on Instagram
Tu je i malo drugačiji način pripreme podloge za picu – hrskava i slasna, može da bude i od tikvica, sira, jaja i veoma malo brašna. Tako može da bude sjajna opcija za sve one koji drže dijetu s malo ugljenih hidrata. Što se dodataka tiče, pusti mašti na volju i uživaj.
Sastojci:
300 g rendanih tikvica, oceđenih i suvih
2 jajeta
30 g brašna
1,5 kašičica soli
25 g rendanog parmezana
60 ml paradajz-sosa
120 g mocarele
50 g sira čedar
masline, feferoni, pečurke i ostali dodaci po želji
1 kašičica origana
svež bosiljak
Priprema:
Zagrej rernu na 230 stepeni. U velikoj činiji dobro pomešaj tikvice, jaja, brašno i so. Dodaj parmezan i mocarelu i mešaj dok se lepo ne sjedini. Dobijeno testo rasporedi u okrugli ili pravougaoni kalup za picu. Peci 13 do 16 minuta ili dok ne dobije zlatnosmeđu boju. Izvadi koru iz rerne i smanji temperaturu na 200 stepeni. Premaži koru sosom od paradajza, pa dodaj sir i ostale dodatke po želji. Pospi origanom. Peci još 10 minuta ili dok se sir ne rastopi. Posluži toplo uz svež bosiljak.
***
Pratite nas i na društvenim mrežama: