Možda vam je ostalo malo dinje koju ne možete da pojedete, možda vam se samo jede nešto slatko i osvežavajuće - u oba slučaja laki recept za parfe od dinje mogao bi da bude vaš idealni letnji slatkiš.
Parfe je slatki zamrznuti krem, nalik sladoledu, koji se pravi od zaslađenih jaja i pavlake, a onda mu se dodaje voće, čokolada, kafa, likeri… Varijantu sa dinjom, prilagođenu iz Narodnog kuvara, našli smo na sajtu Coolinarka.
Sastojci
250 gr očišćene dinje (ananas ili obične)
6 kašika šećera
1/2 limuna
3 žumanca
250 gr slatke pavlake
Priprema
Dinju usitniti štapnim mikserom ili je ispasirati. Dodati šećer i sok od pola limuna i staviti da se ukuva.
Malo prohladiti, dodati umućena tri žumanca, vratiti na ringlu i kuvati na blagoj temperaturi uz stalno mešanje dok se ne zgusne. Skinuti sa šporeta i ostaviti da se ohladi.
Umutiti slatku pavlaku i u nju sipati ohlađen parfe. Blago promešati i presuti u posudu obloženu prijanjajućom folijom. Staviti u zamrzivač da se stegne.
Služiti tek posle nekoliko sati uz iseckanu dinju ili neko drugo voće.
Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?
Ostavi prvi komentar