Taste Atlas je predstavio 100 najgore rangiranih jela među svojim korisnicima, a na prvom mestu je "blodpalt".
Taste Atlas je najgore izabrao na osnovu 600.000 recenzija ljubitelja hrane iz celog sveta, a Punkufer istakao pet s najgorim ocenama.
Najgore jelo na svetu, prema ocenama korisnika TasteAtlasa, je blodpalt, koji ima ocenu 1,6. Reč je o jelu sa severa Evrope, iz Laponije.
Te finsko-švedske knedle pripremaju se od ražanog ili ječmenog brašna i mešaju sa životinjskom krvlju – nekada se dodavala krv irvasa, a danas je svinjska najčešća.
Nekad se blodpalt puni dinstanim pečurkama i slaninom, a kuva se u mesnom temeljcu. Najčešće se služi kao prilog jelima sa džemom od brusnica.
Na drugom mestu liste najgorih našao se španski sendvič bocadillo de sardinas, koji ima ocenu 1,9 od mogućih 5.
Reč je o sendviču koji se najčešće pravi od duguljastog hleba barra de pan, a puni se sardinama, pri čemu se koriste sardine u ulju, salamuri ili sosu od paradajza.
U sendvič se mogu dodati i kuvana jaja, avokado, masline, majonez, senf, jogurt, pečurke i drugi slični sastojci.
Švedsko jelo calskrove. To je kalcona punjena hamburgerom i prženim krompirima – izum restorana Tre Kroner za ljude koji ne mogu da odluče da li žele da naruče picu ili hamburger nakon večeri u kojoj su popili previše.
Angulas a la cazuela je tradicionalno jelo iz Baskije, a uključuje retku namirnicu – mlade jegulje koje se prže na maslinovom ulju s belim lukom, čilijem i solju u posebnoj posudi po imenu cazuela.
Jegulje su zvezde i petog najgoreg jela prema korisnicima Taste Atlasa. Tačnije, svojevrsna verzija pihtija s jeguljama koje dolaze iz Engleske, a pripremaju se još od 18. veka.
To jelo je nekad bilo jeftino – jegulje su se lovile u Temzi, sekle na manje komade, kuvale u loncu sa začinima, a potom ohladile i služile. Danas se prave sa želatinom, a začinjavaju belim biberom i sirćetom.