Postoji samo jedan trik koji ne smete da zaboravite kada budete pravili ovaj fantastičan dezert.
Kada budete mutili jaja, važno je da se njihova zapremina utrostruči. U suprotnom, neće vam dobro ispasti torta, piše punkufer.hr.
Sastojci:
5 jaja
250 grama Nutele ili nekog drugog namaza na bazi lešnika
Priprema:
Zagrejte rernu na 175 stepeni.
Jaja mutite mikserom 5 do 10 minuta. Važno je da se volumen jaja utrostruči. U suprotnom torta vam neće uspeti.
Omekšajte Nutelu u mikrotalasnoj. Da biste postigli ovaj cilj dovoljno je staviti namaz u mikrotalasnu oko 20 sekundi.
U rastopljenu Nutelu polako dodajte umućena jaja i lagano ih umešajte u krem. Torta vam neće uspeti ni ako pregrubo izmešate sastojke.
Prebacite smesu u prethodno podmazan pleh za pečenje i pecite oko 25 minuta. Dobro ohladite pre posluživanja. Prijatno!
***
Pratite nas i na društvenim mrežama: