Instagram ima novu omiljenu poslasticu - mini palačinke se prave još i lakše nego obične, ukusne su, a i fotogenične.
Recept nije neka mudrost, smesa se pravi kao za obične (američke) palačinke. Međutim, prva razlika je u njihovom pečenju – u tiganj se dodaje samo po malo testa da bi palačinke bile što sitnije.
Trikovi koji se koriste za to uključuju korišćenje plastične kese ili flašu kojoj je probušen čep, tako da smesa izlazi u manjim dozama. Palačinkice se peku s obe strane i ređaju u činiju.
Druga razlika u odnosu na standardne je način serviranja. Ove mini palačinke zovu i „palačinke pahuljice“, a tako ih najčešće i konzumiraju – prelivene mlekom i jogurtom, s komadićima voća ili čokolade…
Mada ih, naravno, možete jesti i u regularnoj varijanti, s kremovima i prelivima, za doručak ili kao dezert.
Ukoliko nemate svoj recept za testo za američke palačinke, u nastavku prilažemo jedan.
Sastojci
2 čaše (od 2 dl) mleka
1/2 čaše jogurta
1/2 čaše ulja
1/2 čaše šećera
2,5 čaše brašna
1 kesica praška za pecivo
1 prstohvat soli
2 veća jajeta
Priprema:
Umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg, pa dodati žumanca i sve tečne sastojke. Mutiti mikserom i postepeno dodavati brašno, prašak za pecivo i so. Kad se sve umuti u jedinstvenu smesu, da nema grudvice, testo je spremno.
***
Pratite nas i na društvenim mrežama:
Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?
Ostavi prvi komentar