Pržena riža sa povrćem sjajan je izbor za brz ručak ili večeru, a možete je spremiti i ako vam gosti iznenada dolaze. Pored toga što je ovo jelo neverovatno ukusno, dodatni plus je što skoro sve sastojke najverovatnije već imate u frižideru.
Među slasnim predlozima na sajtu delish.com izdvaja se ovaj recept kojim možete i da zavedete voljenu osobu, sigurno neće ostati ravnodušna.
Sastojci
3 kašičice ulja
3 jajeta
2 rendane šargarepe
3 mlada luka nasečena na kolutiće
3 čena seckanog belog luka
1 kašičica mlevenog đumbira
4 šolje skuvanog, oceđenog i osušenog pirinča
¾ žolje smrznutog graška
3 kašičice soja-sosa
so
biber
Priprema
Zagrejte tiganj otprlike dva minuta i ubacite kašiku ulja. Ulupajte jaja sa dve kašičice vode i prstohvatom soli i stavite na vatru. Propržite jaja da ostanu vazdušasta oko pola minuta i sklonite na tanjir. U tiganj ulijte preostalo ulje, pa ubacite šargarepu i beli deo luka. Krčkajte oko dva minuta dok luk ne dobije lepu zlatnu boju. Dodajte potom i beli luk i đumbir i mešajte još minut. Ubacite pirinač, grašak i jaja, a zatim i soja-sos i držite na vatri uz mešanje još oko minut. Začinite solju i biberom i na kraju ubacite zeleni deo mladog luka.
Prijatno!