Znamo da mrzite da perete sudove. Ima li šta bolje od jela koje se sprema samo u jednoj posudi? Baš takva je ukusna meksička pasta - iz jednog tiganja.
Ova pasta je bogata povrćem i proteinima, sprema se za pola sata i pre svega ima sjajan ukus. Ako ste ljubitelji meksičke hrane, ovaj recept će vam se posebno dopasti, ali je odličan i za one kojima se smučila klasična pasta sa sirom ili bolonjeze.
Tu su svi najbolji ukusi Meksika uz svima omiljeni vid testa – pastu. Međutim, ukoliko naš organizam ne podnosi gluten, ovo jelo će biti jednako ukusno i sa bezglutenskom pastom. Ako ste vegeterijanac, umesto mesa samo dodajte više pasulja.
Pikantnu salsu potrebnu za ovaj recept možete da kupite, ali i da napravite sami – tako što skuvate paprike i čili papričice, zatim ih sameljete uz dodatak korijandera, soli i luka.
Sastojci
Dve kašičice maslinovog ulja
500 grama mlevene junetine
Jedna iseckana crvena paprika
Jedan iseckani crni luk
Tri čena belog luka
Konzerva crnog pasulja
120 grama kukuruza
Dve šolje salse
500 ml kuvanog paradajza
Jedna šolja goveđe supe
300 grama makarona
Ljute papričice za ukrašavanje
Priprema
Zagrejte dve kašičice maslinovog ulja u dubljem tiganju. Dodajte mleveno meso i pržite dok ne dobije lepu, braon boju. Zatim meso na kratko prespite u drugu posudu, a u tiganj dodajte crni luk i crvenu papriku, pa dinstajte oko 4 minuta, dok ne omekšaju. Vratite meso u tiganj, pa mu dodajte sve ostale sastojke: pastu, crni pasulj, kukuruz, salsu, kuvani paradajz i goveđu supu. Sve promešajte da se sjedini, pa sačekajte da provri. Kada dođe do ključanja, smanjite temperaturu, pa krčkajte jelo još oko 10 minuta. Gotovo jelo ukrasite ljutim papričicama po želji.
Prijatno!
***
Bonus video:
Pratite nas i na društvenim mrežama: