bukovače majstor amater
Foto: Shutterstock

Moji mlađi ukućani obožavaju kada im umesto pljeskavice u sendvič ili burger upakujem pohovane bukovače.

Ako želite da pojedete nešto izdašno i hranjivo, a bez mesa, pohovane bukovače su idealan izbor. Mogu zameniti meso ili, drugim rečima, sa njima možete jesti bilo koji prilog koji bi ste jeli i uz meso.

O autoru:

Dobar izbor su svakako rižoto sa gorgonzolom ili beli rižoto, razne salate, mladi krompirići, omiljeno kuvano povrće. Bukovače se mogu poslužiti i uz ukusan umak od majoneza i kiselog vrhnja, ali i uz sos od mirođije. Moji mlađi ukućani obožavaju kada im umesto pljeskavice, u sendvič ili burger upakujem pohovane bukovače.

bukovače majstor amater
Foto: Shutterstock

Sastojci:

8-9 bukovača srednje veličine

200 gr prezli

susam po želji

4 jajeta

brašno po potrebi

so po ukusu

Još recepata Majstora amatera:

Priprema:

KORAK 1: Očistiti, oprati i dobro posušit bukovače. Kada ih osušite, posolite lagano sa svih strana.

KORAK 2: Na jedan tanjir staviti brašno, na drugi umućena jaja i na treći prezle pomešane sa susamom.

KORAK 3: Svaku bukovaču uvaljati u brašno, zatim u jaja, pa u prezle sa susamom.

KORAK 4: Pržiti ih na dosta vrućeg ulja. Gotove su kad lepo porumene. Vade na papirne ubruse koji će pokupiti višak masnoće.

Prijatno, želi vam Majstor amater!

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar