Hot dog - na kakav smo navikli, jeste viršla u pecivu. Ovoga puta pravim drugačiji. Nije samo u kifli. Moj hot dog biće i u slanini.
Jelo bez vinske preporuke – ko stvoreno za pivo. Dakle, pivska preporuka. Zato ga posvećujem mom prijatelju Sremcu – „hmeljašu“ Simonu Veselinovu, svim pivopijama, njegovim fanovima i prijateljima po pivu.
viršle (u prirodnom crevu)
kačkavalj
listovi mesnate slanine
senf
KORAK 1: Kačkavalj iseći na štapiće dužine jedne viršle. Viršlu zaseći po dužini do pola (da može da se otvori). U prorez pažljivo umetnuti kačkavalj, vodeći računa da se polovine viršle ne razdvoje.
KORAK 2: Obmotati slaninom i sve učvrstiti čačkalicom.
KORAK 3: Pržiti par minuta na roštilju, gril ili teflon tiganju, dok slanina ne porumeni.
Poslužiti uz pomfrit, senf i salatu. Ako zgotovljene viršle u slanini upakujete u svežu kiflu, garniranu senfom (i čim god želite), uživaćete u obogaćenom i fantastično ukusnom hot dogu. Obavezno zaliti hladnim pivom koje je, kao što vidite, sastavni i nezaobilazan deo ovog recepta.
Prijatno želi vam Majstor amater!
***
Pratite nas i na društvenim mrežama: