majstor amater viršle slanina
Foto: Shutterstock

Hot dog - na kakav smo navikli, jeste viršla u pecivu. Ovoga puta pravim drugačiji. Nije samo u kifli. Moj hot dog biće i u slanini.

Jelo bez vinske preporuke – ko stvoreno za pivo. Dakle, pivska preporuka. Zato ga posvećujem mom prijatelju Sremcu – „hmeljašu“ Simonu Veselinovu, svim pivopijama, njegovim fanovima i prijateljima po pivu.

O autoru:

Sastojci:

viršle (u prirodnom crevu)

kačkavalj

listovi mesnate slanine

senf

Priprema:

KORAK 1: Kačkavalj iseći na štapiće dužine jedne viršle. Viršlu zaseći po dužini do pola (da može da se otvori). U prorez pažljivo umetnuti kačkavalj, vodeći računa da se polovine viršle ne razdvoje.

KORAK 2: Obmotati slaninom i sve učvrstiti čačkalicom.

KORAK 3: Pržiti par minuta na roštilju, gril ili teflon tiganju, dok slanina ne porumeni.

Još recepata Majstora amatera:

Posluženje

Poslužiti uz pomfrit, senf i salatu. Ako zgotovljene viršle u slanini upakujete u svežu kiflu, garniranu senfom (i čim god želite), uživaćete u obogaćenom i fantastično ukusnom hot dogu. Obavezno zaliti hladnim pivom koje je, kao što vidite, sastavni i nezaobilazan deo ovog recepta.

Prijatno želi vam Majstor amater!

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar