Kinder bueno je jedan od omiljenih slatkiša, pa će mnoge mame verovatno jedva dočekati recept za kolač osmišljen po uzoru na njega, koji ne zahteva mnogo cimanja, pa čak ni uključivanje rerne.
Kinder bueno je vafel punjen kremom od lešnika i preliven čokoladom, a u domaćoj verziji ukus dobija još nivoa.
Sastojci
Za podlogu:
300 g petit keksa
250 g tamnog eurokrema
mleko za umakanje keksa
Za krem:
500 ml mleka
1,5 puding od vanile
3 kašike šećera
250 g maskarpone sira
2 vanilin šećera
300 ml slatke pavlake
100 g pečenih i mlevenih lešnika
Za ganaš:
200 g čokolade za kuhanje
200 ml slatke pavlake
Priprema
Skuvati puding sa šećerom i mlekom, po uputstvu, i staviti da se ohladi.
Za to vreme umačite keks u mleo i slažite na tacnu (ili u dublji pleh) kao podlogu. Otopite eurokrem i rasporedite preko keksa, a onda na to nanesite još jedan sloj keksa umočenog u mleko. Tako pripremljenu podlogu stavite u frižider da se učvrsti, a za to vreme pripremite krem.
Umutite ohlađeni puding mikserom, dodajte maskarpone i vanil šećer i sve sjedinite. Posebno umutite slatku pavlaku, dodajte u puding i lagano izmešajte. Dodajte lešnike i mešajte dok se sastojci ne sjedine.
Krem rasporedite preko keksa i vratite u frižider.
Za ganaš stavite pavlaku da provri, prelijte preko čokolade za kuvanje i mešajte dok se čokolada skroz ne istopi. Ohladite i prelijte po kolaču, a onda ga vratite u frižider na neko vreme, da se lepo stegne.
***
Pratite nas i na društvenim mrežama:
Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare