Sendvič koji je idealan za plažu, a koji neće postati gnjecav.
Pravilan redosled slaganja ključan je za savršeno upakovan sendvič. Dakle, između dve kriške hleba redom slažite zelenu salatu, paradajz, majonez, kečap, senf, kisele krastavce, salama po izboru, sir i slanina. Naravno, ako vam neki sastojci ne odgovaraju, slobodno ih izbacite ili zamenite nekim drugim, ali prema navedenom redosledu.
Da bi sendvič izdržao ceo dan na plaži, ključno je da ispravno pripremite hleb. Prvo ga lagano tostirajte – time nećete samo smanjiti vlagu, već će to doprineti i hrskavosti sendviča.
Sve namirnice dobro osušite. Pre nego što dodate salatu, paradajz, luk i bilo koji drugi sastojak, uklonite što je više moguće vlage s njih.
Nakon što operete i iseckate proizvode, odvojite nekoliko minuta da sve osušite papirnatim ubrusom. Posebnu pažnju obratite na paradajz i pukotine u listovima salate. Dovoljno je samo malo tapkanja ubrusom i primietićete ogromnu razliku.
Kako biste napravili barijeru od vlage, započnite sendvič suvim sastojcima: zelena salata, sir ili slanina. Njih stavite s unutrašnje strane i gornje i donje kriške hleba. Sir deluje bolje na dnu nego zelena salata.
Na sir naslažite salamu/narezak po izboru. Nakon toga stavite sastojke koji sadrže puno vlage, a to su na primer luk i kiseli krastavci. Paradajz slažite na zelenu salatu.
Začini idu u sredinu sendviča, navodi N1 Zagreb.
Poslednji korak je pravilno umotavanje sendviča. USA Today navodi da nije dovoljna samo plastična kesica. Umesto toga, sendvič čvrsto umotajte u papir kako bi sve bilo čvrsto povezano i kako sastojci ne bi ispadali. Nakon toga sendvič možete staviti u plastičnu kesu.
Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?
Ostavi prvi komentar