Ne bi da celu nedelju provedeš s varjačom u ruci, a jede ti se nešto ukusno i malo drugačije? Tu je savršen recept za pljeskavice od tikvica. Dobra stvar je što nećeš morati do prodavnice jer sve potrebno najverovatnije već imaš u kuhinji. A i ručak će biti gotov očas posla, pa ti ostaje ceo dan za uživanje.
Tikvice su odlične za zdravlje jer su pune vitamina i minerala, a mnogima su omiljena namirnica jer jelu daju fantastičan šmek, a ne remete druge arome. Zato obraduj i sebe i ukućane pljeskavicama od ovog povrća.
Sastojci:
4 jajeta
1 kg tikvica
200-300 g sitnog sira
200 g kisele pavlake
1,5 šoljica ulja
200 g griza
malo brašna
1 kašičica peršuna
1 kesica praška za pecivo
Priprema:
Očisti tikvice, narendaj ih, posoli i stavi u đevđir da puste vodu. U činiji umuti jaja, dodaj pavlaku, sir, ulje, griz, prašak za pecivo, a onda i tikvice. Posoli, dodaj brašno i peršun. Od dobijene smese oblikuj pljeskavice i poređaj ih u pleh obložen pek-papirom. Peci oko pola sata u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
***
Pratite nas i na društvenim mrežama: