pljeskavice od tikvica
Foto: Profimedia

Ne bi da celu nedelju provedeš s varjačom u ruci, a jede ti se nešto ukusno i malo drugačije? Tu je savršen recept za pljeskavice od tikvica. Dobra stvar je što nećeš morati do prodavnice jer sve potrebno najverovatnije već imaš u kuhinji. A i ručak će biti gotov očas posla, pa ti ostaje ceo dan za uživanje.

Tikvice su odlične za zdravlje jer su pune vitamina i minerala, a mnogima su omiljena namirnica jer jelu daju fantastičan šmek, a ne remete druge arome. Zato obraduj i sebe i ukućane pljeskavicama od ovog povrća.

Sastojci:

4 jajeta

1 kg tikvica

200-300 g sitnog sira

200 g kisele pavlake

1,5 šoljica ulja

200 g griza

malo brašna

1 kašičica peršuna

1 kesica praška za pecivo

Pročitajte još:

Priprema:

Očisti tikvice, narendaj ih, posoli i stavi u đevđir da puste vodu. U činiji umuti jaja, dodaj pavlaku, sir, ulje, griz, prašak za pecivo, a onda i tikvice. Posoli, dodaj brašno i peršun. Od dobijene smese oblikuj pljeskavice i poređaj ih u pleh obložen pek-papirom. Peci oko pola sata u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar