Domaći majonez
Domaći majonez; Foto: Tetiana Chugunova / Alamy / Alamy / Profimedia

Pravi se lako, a dozvoljava i improvizaciju.

Majonez definitivno ne bi trebalo da bude deo vaše svakodnevne ishrane, a u potrazi za zdravijom alternativom ovog omiljenog namaza, naišli smo na jedan zdraviji pandan i to na sajtu Hrono kuhinja, gde svakog dana možete naći raznovrsne hrono recepte.

Sastojci:

1 šolja indijskog oraha

par običnih oraha

sok od ½ limuna

3 kašike maslinovog ulja (ili više ako procenite da je pregusto)

¼ šolje vode

kašičica senfa

kašičica kurkume

mirođija

so i biber po ukusu

Pročitajte još:

Priprema:

Indijske orahe potopite u vodu na nekoliko sati. Ili i kraće ali onda neka voda bude vruća. Stavite u blender oceđene indijske orahe. Dodajte sok od limuna, ulje, senf, vodu, kurkumu i mirođiju. Sve izblednirajte. Ako hoćete original izgled majoneza, izbegnite mirođiju, mada ona daje sjajnu aromu. Probajte i dodajte po ukusu soli i bibera ili možda još soka od limuna. Može i vrlo malo belog luka. Svakako prvo probajte, pa dodajte razne začine koje volite.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar