Grčka verzija burgera je bolja od originalne, a recept za bifteki su sa nama podelili Jelena Cocco i Branislav Savić, bračni par iz Srbije koji živi u Italiji i bave se kulinarstvom.
Sastojci (za 6 većih burgera):
250 gr mlevene junetine
250 gr sveže italijanske kobasice (ako nemate to, onda 250 gr mlevene svinjetine)
2 kašike belog vina
1 čen belog luka
malo najkvirca ili muskatnog oraščića i cimeta
so
biber
1 jaje
1 luk
2 kašike svežeg peršuna
2 kašike sveže nane
malo paprike dimljene slatke ili ljute (po ukusu)
Priprema:
Ukoliko ste umesto italijanske kobasice nabavili mlevenu svinjetinu, u nju dodajte 2 kašike belog vina i čen belog luka i neka odstoji preko noći. Sve sastojke pomešajte i ostavite malo da odstoje. Napravite burgere koje hoćete veličine i pecite na suvom tiganju (može da se doda vrlo malo ulja). Tiganj treba da bude vreo, a kada burgere stavite da se peku, smanjite malo temperaturu da bi bifteki ostali sočni. Prijatno!