Najnoviji kulinarski hit je zaista ogroman keks koji se sprema u tiganju. Ukusom uveliko osvaja, pa kažu da ulepša i najtrmurniji dan, a dobra vest je i što je bez glutena.
Recept za ovu zaista primamljivu poslasticu iz tiganja potiče od američke rijaliti TV zvezde Kristin Kavalari. Ova trostruka mama je nedavno izdala kuvar pod nazivom „True Comfort“ u kom se nalaze brojni recepti za ukusna jela – a među njima i za keks iz tiganja. Ovaj slatki greh je čak i bez glutena, pa ga slobodno mogu jesti oni kojima gluten smeta.
100 ml kokosovog ulja + malo za podmazivanje tiganja
150 g šećera od kokosovog cveta
2 jajeta
2 kašičice ekstrakta vanile
250 g brašna od badema
½ kašičice roze himalajske soli
½ kašičice praška za pecivo
80 g čokoladnih sitnih kuglica
Zagrej rernu na oko 175 stepeni i kokosovim uljem podmaži liveni tiganj prečnika 30 cm. U velikoj posudi izmiksaj kokosovo ulje i šećer od kokosovog cveta. Potom umešaj jedno po jedno jaje i dodaj ekstrakt vanile. U testo dodaj brašno od badema, himalajsku so i prašak za pecivo, pa sve pomešaj da smesa bude ujednačena.
Umešaj čokoladne bombone i testo stavi u namašćen tiganj. Potom peci keks oko 30 minuta u rerni dok ne postane zlatnosmeđe boje. Keks iz tiganja možeš da poslužiš s kuglom sladoleda od vanile.
***
Pratite nas i na društvenim mrežama:
Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare