Brzinska čoko-moko torta dobar je izbor za rođendane jer je uglavnom svi vole; super je za situacije kad vam se iznenada najave gosti, jer se jako brzo pravi; a iz istog razloga je odlična varijanta kad vam se prijede nešto slatko, a da nisu jabuke ili keks.
Za čoko-moko tortu po najjednostavnijem receptu potrebno vam je i manje od pola sata, jer niti pečete kore, niti kuvate fil, a sve sastojke možete da nabavite u lokalnoj samoposluzi.
Sastojci:
pakovanje gotovih kora za tortu
čokoladno mleko – 500 ml
šlag krem beli – 600 g
kisela voda – 1/2 l
kisela pavlaka – 700 mg
plazma keks mleveni – 300 g
čokolada – 100 g
šećer u prahu – 250 g
Priprema:
U jednoj posudi umutiti krem šlag sa kiselom vodom (ili istom količinom hladnog mleka). U drugoj umešati žicom za mućenje 700 mg kisele pavlake sa 250 g šećera u prahu, pa dodati 300 g plazma keksa i 6 kašika prethodno umućenog šlaga.
Prvu koru za tortu zaliti čokoladnim mlekom i premazati pripremljenim filom. Preko toga narendati štanglu čokolade, premazati sloj šlaga i staviti sledeću koru. Postupak se ponavlja: čokoladno mleko, pa plazma fil, pa rendana čokolada, pa šlag, pa kora.
Na kraju možete premazati celu tortu preostalim šlagom i ukrasiti preostalom čokoladom.