Iako postoji mnogo načina za pravljenje bureka, jedan od najboljih recepata predstavila je popularna influenserka iz Turske Ajsenur Altan. Ona je na svom Jutjub kanalu objasnila kako Turci pripremaju mnogima omiljeno jelo.
U nastavku vam donosimo recept za upravo ovakav burek. Zanimljivo je da ga sprema u tiganju, kao i da nije mastan kao onaj iz pekare.
Takođe, ukoliko odlučite da napravite burek po ovom receptu, može biti gotov za 15 minuta.
kore za pitu,
1 jaje,
1/3 šolje mleka,
1/3 šolje biljnog ulja + više za pečenje,
200 g feta sira ili malog sira.
1 kašičica seckanog peršuna.
Prvo dobro izmešajte sir i peršun, a po želji možete u sir dodati i malo mocarele.
Umutite jaje, pa dodajte mleko i biljno ulje, dodajte mešavinu sira i peršuna i sve promešajte. Nauljite tepsiju i poredajte kore po ivicama tako da pokriju polovinu dna pleha.
Deo pripremljenog fila prelijte kašikom preko kore, odnosno preko dna pleha. Zatim pocepajte i zgužvajte kore i umočite u fil, da se dobro navlaže, pa rasporedite po plehu.
Zatim burek preklopite preko delova kore koji vise preko ivice tepsije i prelijte filom.
Na kraju prelijte ostatkom fila. Poklopite tepsiju i pecite dok burek ne porumeni, a zatim okrenite i pecite još malo. Poslužite uz hladan jogurt.
Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare