Festival umetničkog horor filma, Slaughter horror film festival, Doljevac
Foto: Facebook/Slaughter Festival

Treća Zlatna Macola Slaughter festival za najbolji dugometražni horor film otišla je u ruke rediteljke Korali Faržea, za ostvarenje "Supstanca".

Žiri koji je ove godine radio u sastavu Romen Rol, predsednik i članova Luka Bursać i Arpad Slančik, proglasio je i dobitnika Zlatne macole za najbolji srpski kratkometražni horor film, a to je „Mijazma“, reditelja Petra Tkaleca.

Kao obrazloženje za film „Supstanca“ rediteljke Korali Faržea, žiri je naveo da se ovo ostvarenje nagrađuje za hrabrost pristupa, originalnost u reimaginaciji velikih klasika telesnog horora i zbog uspelog i smelog rušenja barijera između tzv. festivalskog i žanrovskog filma.

Što se drugog nagrađenog filma tiče, žiri ujazuje da je „Mijazma“, reditelja Petra Tkaleca, kratki film koji pleni jakim vizuelnim ugođajem, kvalitetnom fotografijom i originalnim preokretom u temi gde sin daje život za onu koja mu je život dala.

Žiri takođe objavljuje Posebnu pohvalu (Special mention) filmu „Bunar“ Federika Zampaljonea, kao žestokom i brutalnom hororu koji nas podseća na zlatne dane italijanskog horor filma.

Ceremonija dodela nagrada biće priređena večeras od 20 i 30 sati, na prostoru bioskopa „Water Movie Screen“, nakon čega će biti prikazan pobednički film.

Slaughter festival se održava pod pokroviteljstvom Opštine Doljevac, Ministarstava kulture i Kabineta ministra za razvoj nedovoljno razvijenih opština.

Bonus video: Milena Pavlović o premijeri komada „Ljudi bez grobova“ i filmu „Izlet“, omažu Mići Pavloviću i Žiki Pavloviću

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar