Foto: Promo

Samostalna izložba afirmisane umetnice Lane Tikveše - "Hibrid" otvara se u sredu, 11. oktobra u 19 časova u Umetničkoj galeriji “Stara kapetanija”.

Izložba obuhvata zidne kompozicije i skulpture u slobodnom prostoru u kombinaciji materijala – keramika, porcelan, drvo i metal sa detaljima od perja i krzna.

Foto: Promo

„Kada jedan objekat postaje prepoznatljiv? Kada običan predmet prelazi u neku drugu dimenziju? Šta ja to gledam… i da li zaista moram da znam? Trenutak tranzicije kada uobičajene stege, misli i samorazumljivosti, popuštaju i otvaraju put nečem novom“, zabeležila je autorka povodom izložbe i dodala:

„Udahnuti duboko i napustiti očekivanja da se odredi, zna i definiše, utonuti u prostor između, izvan uobičajene percepcije, tamo gde je sve onako kako jeste ali ništa nije onako kako izgleda, gde se boja, oblik i energija spajaju u jedno“.

Foto: Promo

Lana Tikveša je diplomirala na Fakultetu primenjenih umetnosti i dizajna u Beogradu na Odseku keramike i predmetu Unikatna keramika. Magistrirala je na istom fakultetu gde radi od 2004. godine. Dobitnica je velikog broja nagrada i priznanja. Imala je veliki broj kolektivnih i samostalnih izložbi zemlji i inostranstvu.

Izložba “Hibrid“ traje do 22. oktobra.

Bonus video: Plava izložba za osobe sa invaliditetom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar