Foto: Promo

Šta srpski izdavači spremaju za predstojeći Sajam knjiga otkriva Nova.rs u serijalu koji nastavljamo ponudom kuće "Vulkan" iz Beograda i našim čitaocima poklanjamo 6 dela ovog izdavača.

„Sutra, i sutra, i sutra“ – Gabrijela Zevin

Foto: Promo

Jedan od najtraženijih naslova koji će tokom Beogradskog sajma knjiga biti predstavljen čitaocima je knjiga „Sutra, i sutra, i sutra“ bestseler autorke „Njujork tajmsa“ i višestruko nagrađivanje spisateljice Gabrijele Zevin. Američka književnica donosi nam suptilno ispričanu povest o potrazi za ljubavlju u kojoj glavne junake – Sama Masura i Sejdi Grin – ponovo spaja jedan slučajni susret na stanici metroa. Od novih iskušenja koja nosi život njihov duboki i intenzivni odnos ne uspeva da spase ni profesionalni uspeh, jer teret slave novca i ličnih ambicija može biti prejak. Ali autorka nam u svom delu sugeriše i da će se srodne duše, makar i težim putem, pronaći uprkos preprekama. Zevin ne ispisuje klasičnu ljubavnu priču, ali knjiga „Sutra, i sutra, i sutra“ jeste svojevrsno ljubavno pismo, oda potrebi da volimo i budemo voljeni.

„Intimni život“ – Nikolo Amaniti

Foto: Promo

Zahvaljujući „Vulkanu“, voljeni italijanski pisac Nikolo Amaniti se ovog oktobra na Sajmu knjiga domaćoj publici predstavlja dirljivom, ali tragikomičnom pričom o savremenim iluzijama i skrivenim istinama – „Intimni život“. Amaniti u centar svog novog romana stavlja Mariju Kristinu Palmu, koja naizgled živi savršenim životom. Jedan kompromitujući snimak, međutim, okrenuće njen život naglavačke. Amaniti se u ovoj izuzetnoj knjizi vraća britkiji, zabavniji i romantičniji nego ikada, navodeći nas da kroz kroz strahove i nade jedne žene i sami preispitujemo zbunjujući svet u kome živimo i suočimo se sa licemerjem, obmanom i samoobmanom koji vladaju u savremenom društvu.

„Ko umire poslednji“ – Ričard Ozman

Foto: Promo

One koji ne mogu bez uzbuđenja koje bez izuzetka donosi svaka njegova knjiga, obradovaće vest da sa Sajmom knjiga u Srbiju stiže novi roman Ričarda Ozmana. Proslavljeni britanski televizijski voditelj, producent, komčar i pisac, autor bestselera „Klub ubistava četvrtkom“, u knjizi „Ko umire poslednji“ donosi svojevrsni nastavak avanture šarmantne četvorke penzionera. Kada Elizabet, Džojs, Ron i Ibrahim saznaju da je njihov stari prijatelj koji se bavio antikvitetima ubijen, a zagonetni paket nestaje bez traga, kreću u potragu za ubicom. Ova akcija će ih uvesti u opasni svet falsifikatora umetninama, internet prevaranata i dilera droge. Ozman u maniru najboljih majstora žanra ispisuje napetu storiju u kojoj se do samog kraja ne zna ne samo da li će li ova četvorka uspeti da pronađe zločinca već da li će i sami preživeti ovu opasnu avanturu.

„Male traume“ – dr Meg Arol

Foto: Promo

Ljubitelje knjiga koje doprinose kvalitetu svakodnevnog života, to jest knjiga iz oblasti popularne psihologije, „Vulkan“ je objavio bestseler dr Meg Arol „Male traume“. Bitanski psiholog i naučnica dr Arol daje konkretne savete za pronalazak životne ravnoteže i spokoja i uči nas kako da izbegnemo anksioznost i frustracije. Ova knjiga je svojevrsni vodič za prepoznavanje i borbu protiv razarajućih, kumulativnih efekata malih svakodnevnih rana, koje s vremenom mogu presudno uticati na naš život, posebno ako ih predugo ignorišemo. „Male traume“ je idealno štivo za sve one koji osećaju da prolaze kroz život a da ga suštinski ne žive.

„Ne veruj u sve što misliš“ – Džozef Ngujen

Foto: Promo

Ništa manje značajna ni interesantna jeste knjiga „Ne veruj u sve što misliš“ Džozefa Ngujena. U svom bestseleru autor polazi od premise da je preterano razmišljanje koren svake psihičke patnje. Ngujen ukazuje na činjenicu da misli stvaraju, dok prekomerno razmišljanje razara i da su naša prirodna stanja radost, ljubav i spokoj. Intenzitet naših negativnih emocija, s druge strane, neposredno je povezan sa količinom razmišljanja. Zato smo, kada smo pod stresom, skloni preteranom analiziranju, a takve analize vrlo često vode u „paralize“. Koristeći bogato iskustvo, autor u svojoj knjizi sugeriše kako da stvorimo više trenutaka radosti i spokoja, prevaziđemo anksioznost i sumnju u sebe.

„Pod tuđim suncem“ – Miodrag Majić

Foto: Promo

Na kraju, ono što je za mnoge čitaoce u Srbiji i najvažnije, novi roman jednog od  najznačajnijih i najčitanijih domaćih pisaca Miodraga Majića – „Pod tuđim suncem“. Izuzetnim literarnim pristupom, Majić nas svojim novim književnim ostvarenjem vodi na emotivno putovanje kroz lavirint ljudskih osećanja i unutrašnjih borbi i kroz „malu“ ljudsku priču priču o penzionisanom oficiru Kosti Rašiću, suočavajući čitaoca i ovoga puta sa univerzalnim temama kao što su potraga za identitetom, smislom i istinom.

Prvih šestoro čitalaca koji pošalju mejl na adresu [email protected] dobiće na poklon sledeće knjige u izdanju „Vulkana“:  „Sutra, i sutra, i sutra“ Gabrijele Zevin, „Intimni život“ Nikole Amanitija, „Ko umire poslednji“ Ričarda Ozmana, „Male traume“ Meg Arol, „Ne veruj u sve što misliš“ Džozefa Ngujena i „Pod tuđim suncem“ Miodraga Majića. 

Bonus video: Knjiga i izložba Pijanista – odranije poznat policiji – Andrej Josifovski

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar