"Lari Tomspon - tragedija jedne mladosti" Foto:promo Narodno Pozorište Sterija

Ansambl Narodnog pozorišta „Sterija“ gostuje sa predstavom Dušana Kovačevića „Lari Tompson, tragedija jedne mladosti“ večeras u 19.30 časova, u Zvezdara teatru.

Poznatu komediju na vršačku pozorišnu scenu postavio je 2022. reditelj Dušan Petrović, koji je istakao da u dobrim dramskim delima uvek postoji više tema, odnosno problema kojima se bave.To im daje univerzalnost, dodao je, i to je upravo odlika ovog Кovačevićevog komada.

„Lari Tomspon – tragedija jedne mladosti“ Foto:promo Narodno Pozorište Sterija

Naslov Кovačevićevog komada „Lari Tompson, tragedija jedne mladosti” zapravo je naziv sapunske televizijske serije koja prati jednu porodicu koja brine silnu brigu i umire od žalosti i depresije zbog nesrećne sudbine mladića koji živi u Australiji i zove se Lari Tompson, a koga su oklevetali i osudili na smrtnu kaznu.

O tome šta je u fokusu vršačkog čitanja ovog dela, budući da je pisano u specifičnom društveno-istorijskom trenutku ranih 90-ih godina prošlog veka, Dušan Petrović kaže da možemo reći da današnje vreme podseća na ono iz komada i da je dovoljno da uporedimo programe na televizijama sa nacionalnom frekvencijom.

U ulozi Belog je Miloš Đurović, u ulozi upravnice pozorišta Tamara Tamči Toskić, dok ulogu Stefana Nosa igra Peđa Grujić. Uloge blizanačkih parova tumače Ivan Đorđević i Dojna Petrović, dok kumove Savku i Savu igraju Vanja Radošević i Srđan Radivojević. U ulogama binskih i pozorišnih radnika radnika iza kulisa su Monika Boldovina Bugle i Sonja Radosavljević, dok Mladen Vuković igra policajca.

Bonus video: Jubilej mjuzikla „Cigani lete u nebo“ u Pozorištu na Terazijama

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar